Nuoret työelämään

Kainuun TE-toimiston TYPO-rahoituksella toteutettava palvelu on tarkoitettu alle 30 -vuotiaille, joilla on oma halu työllistyä ja motivaatio aktiiviseen työnhakuun.

Tavoite

Toiminnan tavoitteena on aina työllistyminen avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen hakeutuminen.

Palvelun sisältö

Palvelu alkaa kuukauden työkokeilujaksolla Kumppaniksi ry:n eri työpisteissä. Jakson aikana laadit tai päivität itsellesi työnhakusuunnitelman, etsit itse työhönvalmentajan ja työnetsijän tuella työpaikkaa avoimilta työmarkkinoilta ja käyt työhaastatteluissa. Jakso voi olla myös lyhyempi, jos työkokeilu-, työ-, tai opiskelupaikka löytyy nopeammin. Mikäli asiakkaan ulkopuoliseen yritykseen työllistyminen edellyttää lyhytkoulutusta (esim. työturvallisuus- ja tulityökortti sekä hygieniapassi), pyrimme järjestämään koulutuksen jakson aikana.

Tämän jakson tavoitteena on aina joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen solmiminen tai opintoihin hakeutuminen työkokeilujakson päätyttyä. Työllistymisen tukena sinulla on käytössäsi TE -toimiston myöntämä Sanssi -kortti.

Muut etuudet

Asiakkaalla on mahdollisuus saada ylläpitokorvausta (9 € / työpäivä). Lisäksi palveluun kuuluu yksi ilmainen ateria/työpäivä.

Hakeminen